Lamsvlees

 

De lammeren worden in het voorjaar geboren en geslacht als ze ongeveer driekwart tot een jaar oud zijn. Ons lamsvlees wordt verkocht per half lam. Zo’n half lam is ongeveer 12 kilo vlees. 

Bent u geïnteresseerd in ons lamsvlees? Dan kunt u zich inschrijven op onze lamsvleesklantenlijst. Als we gaan slachten wordt u door ons gebeld met de vraag of u er op dat moment één wil hebben. U kunt dan ook aangeven hoe u wilt dat de slager het vlees klein maakt. Bij een half lam horen in ieder geval een voorbout en een achterbout. De voorbout kan desgewenst als rollade gemaakt worden. Verder zijn er ribbetjes en lamskoteletten. De rest wordt verwerkt tot naar keuze lamsgehakt of poulet.

U kunt het vlees bij ons aan huis afhalen tijdens openingsuren van de boerderijwinkel.

De lammeren worden geslacht bij Slagerij Van de Pol in Laren Gld. Dit is een kleine maar professionele slager op korte afstand van ons bedrijf. (10 minuten rijden.) De korte reisafstand en wachttijd levert de minste stress op voor de dieren en dit komt ook de kwaliteit ten goede. Deze slager heeft geen skal-certificaat en derhalve verkopen wij ons lamsvlees niet als biologisch. De lammeren zelf zijn natuurlijk wel biologisch gehouden.

Opgeven of meer weten? Bel of mail ons: kooihoek[apenstaartje]hetnet.nl of 0573-421319.